Barselona pojačava policijske patrole na turističkim mestima

Autor: Tanjug

Svet

23.08.2017

17:35 >> 17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Barselona će pojačati policijske patrole na ulicama i turističkim mestima, ali i važnijim sportskim i kulturnim događajima, nakon prošlonedeljnih smrtonosnih terorističkih napada u Kataloniji, saopštili su danas zvaničnici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Barselona pojačala policijske patrole zbog terorističkih napada

- Već imamo prisustvo policije kod crkve Sagrada familija, i bezbednosne mere su na snazi - izjavio je ministar zadužen za unutrašnja pitanja u regionalnoj vladi Katalonije Hoakim Forn na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Frans pres.

- Moramo međutim naći način da ih intenziviramo tako da budu u skladu sa turističkim posetama spektakularnoj crkvi koju je dizajnirao katalonski arhitekta Antoni Gaudi - naveo je on.

To će, kako je naveo, svakako biti jedno od mesta gde će prisustvo policije biti odmah intenzivirano.

U Španiji je i dalje na snazi drugi stepen pripravnosti zbog opasnosti od terorizma, nakon što je policija razbila grupu osumnjičenu za izvođenje prošlonedeljnih terorističkih napada u Barseloni i Kambrilsu.

- To nam omogućava da pojačamo bezbednosne resurse - kazao je Forn.

Prema njegovim rečima, katalonska policija će pojačati prisustvo na ulicama za 10 do 20 odsto, biće pojačan broj policijskih snaga na aerodromima i železničkim stanicama, ključnim turističkim lokacijama, na događajima koji privlače veliki broj ljudi, kao što su fudbalske utakmice, koncerti ili demonstracije.

Prošlog četvrtka po podne, u napadu kombijem koji je velikom brzinom uleteo među turiste i lokalne stanovnike u popularnoj ulici La Rambla u Barseloni, a zatim u napadu automobilom, koji je pokosio ljude u obližnjem letovalištu Kambrils, ubijeno je 15 osoba, a oko 130 ljudi je povređeno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading