Erdogan udario na Merkelovu: Pozvao Turke da 'ošamare' vladajuću koaliciju u Nemačkoj

Autor: Tanjug

Svet

20.08.2017

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan pozvao je nemačke državljane turskog porekla da "udare šamar" obema strankama vladajuće koalicije u Nemačkoj na predstojećim izborima 24. septembra, nastavljajući praksu koju je Berlin osudio kao mešanje u unutrašnje poslove Nemačke bez presedana.

RepublikaFoto: Ap photo
On odlučuje ishod izbora u Nemačkoj: Redžep Tajip Erdogan

Pozivajući etničke Turke u Nemačkoj da ne glasaju niti za demohrišćane kancelarke Angele Merkel, niti za njihovog koalicionog partnera Socijaldemokratsku partiju, ali ni za Stranku zelenih, Erdoan je izazvao zaprepašćenje u Berlinu, navodi agencija AFP.

Govoreći o ovoj kontroverznoj temi treći dan zaredom, Erdoan je Nemcima turskog porekla poručio da ne glasaju za partije koje su "neprijatelji Turske".

- Budite uz one koje su prijateljski nastrojene prema Turskoj. Ne brinite ukoliko je reč o maloj stranci, i dajte joj svoj glas. Ona će onda porasti i biti veća - rekao je Erdoan u govoru u Istanbulu, koji je prenosila turska televizija.


Međutim, turski predsednik nije precizirao koje stranke bi trebalo da budu mogući izbor turske etničke zajednice u Nemačkoj, koja, prema procenama analitičara, broji oko 1,2 miliona ljudi sa pravom glasa, navodi AFP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading