CEO SVET BIĆE TALAC: SAD ne da Iranu nuklearno oružje

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

16.08.2017

10:00 >> 10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom pretnji iranskog predsednika Hasana Rohanija da će njegova zemlja izaći iz nuklearnog sporazuma ukoliko Vašington nastavi sa politikom sankcija prema toj zemlji, stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli rekla je da Iranu neće dozvoliti da izradi nuklearno oružje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ako oružje dođe u ruke Iranu, ceo svet će pretvoriti u taoce

- Ne treba dozvoliti Iranu da koristi nuklearni sporazum i time ceo svet drži kao taoca. Ni u kakvim uslovima ne treba dozvoliti da Iran poseduje nuklearno oružje - rekla je Hejlijeva.

Prema njenim rečima, Iran mora da odgovara za više stvari, među kojima su testiranje raketa, podrška terorizmu, nepoštovanje ljudskih prava i kršenje rezolucija Saveta bezbednosti UN.

Hejlijeva će naredne sedmice posetiti Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) kako bi dobila precizne informacije o nuklearnom angažmanu Irana.

Podsetimo, Iran je nedavno zapretio da će izaći iz nuklearnog sporazuma ukoliko SAD ne obustave politiku sankcija prema toj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading