UKRAJINA NABADA RUSIJU NA "BRZI TROZUBAC"

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

11.08.2017

10:07 >> 10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početkom septembra u Lavovskoj oblasti će se održati međunarodna vojna vežba "Brzi trozubac 2017". U njoj će učestvovati više od 2.500 vojnika iz Ukrajine i 14 partnerskih zemalja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ukrajinski vojnici na vojnim vežbama

Ministar odbrane Ukrajine Stepan Poltorak tokom kontrole Nacionalne akademije kopnene vojske rekao je da će vežbe ove godine biti izvedene u još većem obimu nego prethodnih godina.

Dodao je da će vojnici i oficiri NATO-a moći da prenesu iskustvo kolegama iz Oružanih snaga Ukrajine koji se bore u Donbasu.

- Zajednička obuka će nam dati dobru priliku da dobijemo kriterijume i standarde koji postoje u zemljama NATO-a, a našim partnerima priliku da usvoje iskustvo ukrajinskih boraca stečeno u borbama, istakao je general.

U januaru ove godine predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je zakon koji je usvojila Vrhovna rada o odobrenju odluke o dozvoli jedinicama oružanih snaga drugih država da uđu na teritoriju Ukrajine 2017. godine kako bi učestvovale u multinacionalnim vežbama. Vežbe će se održati na Javorovskom poligonu u Lavovskoj oblasti i u njima će učestvovati šest aviona i deset helikoptera Alijanse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading