Skandal u Interpolu! Amerikanci preoteli vođenje sednice, predstavnici Prištine provociraju našu delegaciju!

Autor: informer.rs, Republika

Svet

18.11.2018

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi dan zasedanja Generalne skupštine Interpola u Dubaiju obeležio je niz skandala i brojna kršenja propisa rada ove međunarodne policijske organizacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Interpol

Kako se nezvanično saznaje, poptuno mimo svih procedura Generalni sekretarijat Interpola preuzeo je predsedavanje 87. zasedanjem Generalne skupštine, a generalni sekretar Jirgen Štok je u svom uvodnom obraćanju najviše pažnje posvetio ostavci doskorašnjeg predsednika Interpola Menga Hongveja.

Umesto da Južnokorejanac Kim Džong Jang vodi sednicu Generalne skupštine, što je bio isključivo njegov zadatak, on je reč predao savetnici za pravna pitanja, Amerikanki Meri Rodrigez, koja je na svoju ruku tumačila prigovore zemalja, uključujući i prigovore Srbije, koje su iznele primedbe na program rada ovogodišnje Generalne skupštine. Ona je grubo prekršila pravila i procedure Interpola i na sebi svojstven način je vodila sednicu, ne uvažavajuči primebde koje jasno ukazuju na kršenje međunarodnog prava.

U neouobičajeno dugom izlaganju za ovakve događaje, generalni sekretar Jirgen Štok je, u nameri da isprovocira Kinu, naširoko pričao o slučaju Menga gde je do detalja opisivao svoje viđenje njegovog nestanka, kao i šta je sve njegova supruga govorila u medijima.

Današnje zasedanje Generalne skupštine Interpola obeležilile su i brojne provokacije prištinske delegacije na račun predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Predstavnci Prištine su sve vreme slikali srpsku delegaciju, dobacivali, a provokacija je bilo, kako u sali, tako i ispred tokom pauze. U jednom trenutku član prištinske delegacije, koji se predstavio kao novinar, nasrnuo je i na jednog člana našeg tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading