CIA ZAKLJUČUJE: Saudijski princ naredio ubistvo Kašogija!

Autor: Tanjug

Svet

17.11.2018

09:59

Američka obaveštajna agencija CIA zaključila je da je saudijski princ Mohamed bin Salman naredio ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija u Istanbulu, objavio je Vašington post.

Tanjug/AP
Džamal Kašogi

CIA je do tog zaključka došla na osnovu više izvora obaveštajnih službi, uključujući telefonske razgovore princevog brata Kalida bin Salmana, saudijskog ambasadora u SAD koje su imali sa Kašogijem, a o kojima su svedočili ljudi bliski porodici.

Prema tim izvorima, Kalid je rekao Kašogiju da bi trebalo da ode u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu kako bi uzeo dokumenta i dao mu uverenje da će biti bezbedan.

Portparol saudijske ambasade u Vašingtonu izjjavio je da ambasador i Kašogi nikada nisu razgovarali o odlasku u Tursku i dodala da su nalazi CIA lažni.

- I dalje slušamo različite teorije bez osnova za takve spekulacije - rekla je ona.

Kako se navodi, ocena CIA, za su zvaničnici uvereni da je tačna, je najkonkretnija do sada koja saudijskog princa povezuje sa tom operacijom i komplikuje napore administracije američkog predsednika da sačuva svoj odnos sa bliskim saveznikom Saudijskom Arabijom.

 

Komentari (0)

Loading