Pet dana Trampovog totalnog ludila!

Autor:

Svet

16.11.2018

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp doživeo je možda najdramatičniji period svog predsednikovanja i to od prošlog petka do utorka, a najgore su prošli njegovi najbliskiji saradnici, koji su trpeli žestoke kritike, ali i uvrede, otkrivaju insajderi iz Bele kuće za američki list Vašington post.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Kako su naveli, od prošlonedeljne objave rezultata izbora za novi sastav Kongresa SAD, pa do boravka u francuskoj prestonici Parizu na obeležavanju 100 godina primirja u Prvom svetskom ratu Tramp je bukvalno preživljavao pet dana totalnog ludila, tokom kojih se budio u cik zore, besno bacao stvari po prostorijama, a onda nezadovoljstvo izražavao na Tviteru ne birajući reči.

- Poludeo je zbog prebrojavanja glasova u Floridi, a onda zamerio Kongresu što mu ne da dovoljno novca za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici. Teško je podneo što su demokrate osvojile Predstavnički dom iako je bio svestan da će se to sigurno dogoditi - piše Vašington post i navodi da su ga do srži poremetili napisi medija nakon što u subotu nadomak Pariza nije zbog kiše otišao na grob američkim herojima Prvog svetskog rata.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tereza Mej

Preslišao Mejovu

Donald Tramp, tvrdi Vašington post, u petak, tokom putovanja u Pariz, u avionu je bio toliko nervozan zbog neizvesnosti šta ga sve očekuje s brojnim svetskim liderima, uključujući i Vladimira Putina, a sav bes je iskalio na britansku premijerku Terezu Mej. Ona ga je, naime, zvala da mu čestita rezultate izbora za Kongres, na šta je on počeo da je preslišava u vezi s Bregzitom, trgovinskim ratom između SAD i Evrope, kog je Britanija pošteđena, ali i zbog toga što ništa ne čini povodom nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Da stvar bude strašnija, tog dana je zbog nervoze ustao u 4.53 ujutru i poslušao šefa kabineta da ne ide na groblje jer zbog kiše nije bezbedno da leti helikopterom.

- Predsednik Tramp neće biti na svečanosti zbog kiše? Vojnicima nije smetalo što se bore na kiši, u blatu i po snegu, a mnogi su i poginuli za slobodu - napisao je na Tviteru bivši američki državni sekretar Džon Keri, što je šefa Bele kuće potpuno izbacilo iz koloseka.

Smenjuje saradnike

Pred vikend je Donald Tramp, takođe iz besa, najpre najavio da će smeniti šeficu policije Kirstjen Niesen, a zatim i zamenika šefa osoblja Bele kuće Džona F. Kelija. Njega namerava da zameni, kako se spekuliše, Nikom Ersom, na čijem imenovanju insistiraju Trampovi ćerka i zet Ivanka Tramp i Džared Kušner. Sve je kulminiralo u utorak smenom najmoćnije Hrvatice u Vašingtonu Mire Rikardel, inače zamenice savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona. Na njenom odlasku je insistirala Melanija, a čije je mišljenje Tramp oberučke prihvatio iako je predsednik.

- Zbog vas sad izgledam užasno - besno je vikao na saradnike koji su mu savetovali da ne ide na groblje.

Uvredio novinarku

Donald Tramp je po povratku iz Pariza dao intervju novinarki CNN koja ga je provokativno upitala zašto je odlučio da na mesto ministra pravde umesto Džefa Sešonsa postavi Metjua Vitakera "bez kvalifikacija".

- Kakvo glupo pitanje, zaista glupo. Ali pratim ja vaš rad, vi volite da pitate mnogo glupih pitanja - odbrusio joj je Tramp.

Dotukao ga je ipak nastup francuskog lidera Emanuela Makrona u Parizu, koji je indirektno napao Trampa. Zatim su usledili tvitovi šefa SAD, koji nije mogao da sakrije nezadovoljstvo što je zaratio sa dojučerašnjim ljubimcem, te je isprozivao i njega i Francusku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading