Tereza Mej o Bregzitu: Pregovori teški, ali su sada u finišu

Autor: Tanjug

Svet

12.11.2018

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je večeras da su pregovori o izlasku njene zemlje iz Evropske unije, koji se vode između Londona i Brisela, "izuzetno teški", ali da su "sada u finišu".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Makron, Merkelova i Mejova

- To neće biti sporazum po svaku cenu - naglasila je Mej, u obraćanju predstavnicima vlasti grada Londona na godišnjem banketu gradonačelnika, prenosi Bi-Bi-Si.

Kako je premijerka navela, dve strane rade "po celu noć" kako bi postigle napredak u pregovorima i došle do rešenja.

Dve strane nastoje da postignu dogovor o načinu očuvanja "nevidljive granice" između Severne Irske, koja deo Velike Britanije, i Republike Irske, članice EU, što je glavni kamen spoticanja u pregovorima o Bregzitu.

Glavni pregovarač EU Mišel Barnije izjavio je ranije danas da "još nije pronađeno rešenje i da se nastavljaju intenzivni napori u pregovaranju".

Neimenovani izvor britanske vlade naveo je da bi razgovori trebalo da se završe do srede, kako bi krajem meseca mogao da se održi samit o finalnom sporazumu o istupanju Britanije iz evropskog bloka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading