NAJBRUTALNIJA VERZIJA DO SADA: Turski zvaničnik tvrdi da je telo Kašogija rastvoreno u kiselini!

Autor: Tanjug

Svet

02.11.2018

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki turski zvaničnik, savetnik predsednika Jasin Aktaj, izjavio je danas da veruje da je telo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija nakon što je raskomadano rastvoreno u kiselini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ispred saudijskog konzulata u Istanbulu

On je dodao da je "jedini logičan zaključak" da su oni koji su ubili Kašogija u Istanbulu uništili njegovo telo "kako za sobom ne bi ostavili tragove", javio je BBC. 

Kašogi, kritičar saudijskih vlasti, ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.


Nisu nađeni forenzički dokazi da je njegovo telo rastvoreno u kiselini, navodi BBC.

- Razlog zbog kojeg su raskomadali Kašogijevo telo jeste da bi što lakše rastvorili njegove ostatke -  kazao je Aktaj za turski list "Hurijet dejli".

Ove tvrdnje su iznete u trenutku kada je Kašogijeva verenica Hatidže Čengiz pozvala svetske lidere da "privedu pravdi počinioce" u tekstu koji je objavilo pet listova, uključujući londonski "Gardijan" i "Vašington post".

U međuvremenu, mediji prenose da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman rekao američkim zvaničnicima da smatra da je Kašogi opasan islamista

On je, kako se navodi, to kazao u telefonskom razgovoru s nekim iz Bele kuće pre nego što je njegova zemlja priznala da je saudijski novinar ubijen.


Saudijska Arabija je negirala da su izrečene takve tvrdnje, kao i da je kraljevska porodica umešana u ubistvo i saopštila je da je "rešena da utvrdi sve činjenice".

Kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu je u sredu saopštila da je saudijski novinar Džamal Kašogi zadavljen čim je ušao u konzulat Saudijske Arabije 2. oktobra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading