NAJBRUTALNIJA VERZIJA DO SADA: Turski zvaničnik tvrdi da je telo Kašogija rastvoreno u kiselini!

Autor: Tanjug

Svet

02.11.2018

17:16

Visoki turski zvaničnik, savetnik predsednika Jasin Aktaj, izjavio je danas da veruje da je telo ubijenog saudijskog novinara Džamala Kašogija nakon što je raskomadano rastvoreno u kiselini.

Tanjug/AP
Ispred saudijskog konzulata u Istanbulu

On je dodao da je "jedini logičan zaključak" da su oni koji su ubili Kašogija u Istanbulu uništili njegovo telo "kako za sobom ne bi ostavili tragove", javio je BBC. 

Kašogi, kritičar saudijskih vlasti, ubijen je 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.


Nisu nađeni forenzički dokazi da je njegovo telo rastvoreno u kiselini, navodi BBC.

- Razlog zbog kojeg su raskomadali Kašogijevo telo jeste da bi što lakše rastvorili njegove ostatke -  kazao je Aktaj za turski list "Hurijet dejli".

Ove tvrdnje su iznete u trenutku kada je Kašogijeva verenica Hatidže Čengiz pozvala svetske lidere da "privedu pravdi počinioce" u tekstu koji je objavilo pet listova, uključujući londonski "Gardijan" i "Vašington post".

U međuvremenu, mediji prenose da je saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman rekao američkim zvaničnicima da smatra da je Kašogi opasan islamista

On je, kako se navodi, to kazao u telefonskom razgovoru s nekim iz Bele kuće pre nego što je njegova zemlja priznala da je saudijski novinar ubijen.

Saudijska Arabija je negirala da su izrečene takve tvrdnje, kao i da je kraljevska porodica umešana u ubistvo i saopštila je da je "rešena da utvrdi sve činjenice".

Kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu je u sredu saopštila da je saudijski novinar Džamal Kašogi zadavljen čim je ušao u konzulat Saudijske Arabije 2. oktobra.

 

Komentari (0)

Loading