Crna brojka raste: Apokalipsa u Rimu odnela devet života!

Autor:

Svet

31.10.2018

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravično nevreme praćeno vetrom olujne jačine i kišom pogodilo je šire područje Italije i odnelo najmanje devet života. Prestonica Rim juče je zato izgledala kao posle apokalipse zbog isprevrtanih automobila i počupanih stabala iz korena, dok je Venecija usled nadošlog mora potpuno potopljena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Užasni prizori

- Na severu Italije u poplavama je stradala žena, dok je vatrogasac-volonter poginuo prilikom obrušavanja drveta tokom intervencije. Na obali Jadranskog mora jedan surfer star 63 godine stradao je kada ga je jak vetar bacio na stene - saopštili su italijanski zvaničnici i naveli da su ostale žrtve najverovatnije stradale kada je na njih palo drveće.

U šest regiona u Italiji proglašen je crveni meteoalarm, a najugroženiji su Lombardija, Veneto, Ligurija i Abruco, gde je jačina vetra dostizala i više od 100 kilometara na sat. Najveći su problemi ipak u Veneciji, gde je nivo mora dostigao visinu nezabeleženu u poslednjih 40 godina. To, međutim, nije sprečilo turiste da u gumenim čizmama obilaze znamenitosti tog jadranskog bisera, a slike konobara koji gostima poslužuju picu u poplavljenom restoranu obišle su svet. Uz sve to, juče je tamo čak održan i tradicionalni maraton.

Užasi širom Evrope
- HRVATSKA oluja praćena jakim vetrom donela je najviše problema Hvaru jer su talasi na otvorenom Jadranu dostizali visinu i do sedam metara. U Šibeniku je vetar iščupao 26 stabala za noć, a kod Umaga je nestao jedan surfer. Zbog odrona su zatvoreni delovi Jadranske magistrale
- SLOVENIJA nivo reke Drave je zbog kiša porastao do nezabeležih razmera, pa su ugroženi Maribor i Ptuj
- AUSTRIJA Južni Tirol je najviše pogođen jakim padavinama i poplavama, a više odrona izazvalo je probleme u saobraćaju
- FRANCUSKA vejavica je južno i zapadno od Liona izazvala haos na putevima, ali i prekid struje u skoro 200.000 domaćinstava

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading