ZAROBLJENI TURISTI U VENECIJI: Trgu Svetog Marka ne mogu da priđu, policija ih evakuiše u bezbedne delove (FOTO)

Autor: alo.rs

Svet

29.10.2018

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pust glavni trg nakon poplave!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Plima brzo raste

Trg svetog Marka u Veneciji je evakuisan nakon što je voda u ovom delu dostigla 156 cm iznad mora. Italijanski mediji prenose da plima brzo raste i da se očekuje da visina vode dostigne 160 cm.

Ovo znači da je više od 75 posto kopnenog dela grada pod vodom.

Predsednik Veća Đuzepe Konte potpisao je deklaraciju o stanju mobilizacije Nacionalne službe za civilnu zaštitu, nakon što je taj zahtev uputio predsednik Veneto regije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Na snimku koji je šerovan na Fejsbuku vidi se trg koji je potpuno prekrila voda, ali i neki turisti kojima je voda preko skoro do struka.

Policija je evakuisala ljude i zatvorila prilaz Trgu svetog Marka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Zbog vode koja stalno nadolazi, rešili smo da evakuišemo trg. Međutim, izgleda da je nivo vode počeo da stagnira, stalno nadziremo taj deo i ako nivo počne da opada, turisti će moći da se vrate na trg - rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brugnaro.

Kako prenose mediji, zbog novonastale situacije prekinuta je usluga javne plovidbe gradom, a veze sa ostrvima su i dalje aktivne

Poplave u Veneciji su česte, ali retko kada prelaze 150 cm. Zbog toga su turisti primorani da prelaze preko postavljenih punktova, pa se obilazak jednog od najlepših gradova na svetu pretvori u neobičnu avanturu.

Međutim, nekim turistima poplava nije uništila odmor, pa su se rešili da se opuste u bašti kafića sa podignutim nogama na stolicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading