JEZIVA AVIONSKA NESREĆA: Srušio se Boing sa 188 putnika

Autor: Republika

Svet

29.10.2018

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnički avion indožanske kompanije "Lajon er" koji je poleteo iz Džakarte srušio se u more, a u avionu je bilo 188 putnika i članova posade, saopštio je zvaničnik ministarstva saobraćaja Indonezije.

RepublikaFoto: youtube.com/IDLIB plus
Foto: Ilustracija

U avionu je bilo 178 odraslih osoba, jedno dete i dve bebe. Posada je uključivala dva pilota i pet stjuardesa.

Jezive scene na mestu pada aviona

Na mesto nesreće prva je stigla posada jednog remorkera, koja je zatekla ostatke aviona i lične stvari putnika kako plutaju po vodi. Ronioci su stigli na mesto tragedije, i iako su male šanse, tragaju za preživelima.

- Potvrđujemo da se avion srušio – rekao je Jusuf Latif, portparol indonežanske agencije za spašavanje. Avion je bio na letu od prestonice Džakarte do grada Pangkal Pinang na Sumatri, a put je trebao da traje malo više od jednog sata.

 

 

Boing 737 nestao je s radara otprilike deset minuta nakon uzletanja, a novine Straits Times navode da je leteo na liniji Džakarta - Palkanpinang na otoku Banka u Indoneziji.

Avion je bio na putu od glavnog grada Indonezije Džakarte do grada Pangkal Pinang na Sumatri, na letu koji traje nešto duže od sat vremena.

Nešto pre tragedije, piloti su zatražili dozvolu za povratak na aerodrom Sindu Rahayu. Kontrola leta to je dopustila, ali avion je ubrzo nakon toga nestao s radara.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading