FBI pretresa pošte zbog eksplozivnih paketa

Autor: Republika

Svet

26.10.2018

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki Federalni istražni biro (FBI) pretresao je poštu u Majamiju u okviru istrage o pošiljaocu serije paketa sa eksplozivnim napravama.

Foto: pixabay.com
FBI

Paketi su poslati na adrese osam istaknutih ličnosti iz javnog i političkog života, uključujući bivšeg predsednika Baraka Obamu i glumca Roberta De Nira.

Neimenovani zvaničnici rekli su američkim medijima da istražioci veruju da je najmanje jedan paket poslat sa Floride. FBI nije objavio detalje iz istrage, preneo je BBC. Ovakve pošiljke poslate su i na adrese bivšeg potpredsednika Džoa Bajdena i nekadašnjeg državnog sekretara Hilari Klinton, među ostalima.

Agenti su pretresli poštu u mesti Opa-Loka, a izvršen je i pregled snimaka sa kamera za nadzor. U akciji je učestvovala i deminerska jedinica. Sinoć je evakuisan "Tajm Vorner centar" u Njujorku povodom izveštaja o sumnjivom paketu, ali se ispostavilo da je uzbuna bila lažna. U toj zgradi nalazi se sedište CNN, televizije koja je primila jedan sumnjivi paket dan ranije. Pomoćnik direktora FBI Vilijam Svini potvrdio je ranije da beli prah iz paketa poslatog CNN "ne predstavlja biološku pretnju".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading