VANREDNO STANJE U NJUJORKU!

Autor: Republika

Svet

24.10.2018

21:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mere bezbednosti u Njujorku podignute su na najveći nivo zbog pronađenih eksplozivnih uređaja i sumnjivijh pošiljki, saopštio je guverner tog grada Endrju Kuomo. On je rekao da su pripadnici policije duplirani na mostovima, tunelima, aerodromima i masovnim tranzitnim sistemima, prenose američki mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

- Tokom poslednja dva dana pronađeni su eksplozivni uređaji na tri lokacije u Njujorku. Policija pomaže tajnu službu i druge relevantne savezne i lokalne vlasti u ovoj istrazi. Javna sigurnost je naš prioritet i preduzimamo sve mere predostrožnosti kako bismo osigurali bezbednost Njujorčana. Kao mera opreza, poslato je 100 dodatnih vojnika nacionalne garde kako bi se udvostručila sigurnost vitalnih delova grada, uključujući aerodrom Lagardija i JFK, sisteme masovnog tranzita, mostove i tunele - otkrio je Kuomo.

Paketi, koji liče na improvizovane bombe, poslati su na adrese bivših predsednika SAD Baraka Obame i Bila Klintona, čija je supruga Hilari bila kandidat na predsjedničkim izborima u Americi 2016. godine. Sličan paket primila je i kancelarija agencije Si-En-En u NJujorku, nakon čega je evakuisana zgrada Tajm Vorner centra na Menhetnu.

- Građani Njujorka nikada nisu podlegli strahu ili zastrašivanju, ni danas neće biti drugačije. Mi smo snažni, otporni i nećemo dozvoliti teroristima da promene način na koji živimo. Nećemo dozvoliti da terorizam pobedi - poručio je Kuomo.

Pored improvizovanih bombe, koje su poslate Obami i Klintonu, danas su presretnuti i sumnjivi paketi namenjeni bivšem državnom tužiocu Eriku Holderu i kongresmenki sa Floride, Vaserman Šulc, kao i guverneru Njujorka.

Nijedan od paketa nije eksplodirao niti ima podataka da je neko eventualno povređen, navodi AP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading