OPASNOST KOJA NAM SVIMA PRETI: Internet preplavljen prodajom lažnih lekova, Interpol zaplenio 500 tona!

Autor: Tanjug

Svet

23.10.2018

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U koordinisanim policijskim akcijama koje su sprovedene u 116 zemalja zaplenjeno je 500 tona nedozvoljenih farmaceutskih proizvoda dostupnih na internetu, uključujući lažne lekove protiv raka i protiv bolova i ilegalne špriceve, saopštio je danas Interpol.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako je u saopštenju navedeno, operacija pod nazivom "Pangea XI" dovela je do 859 hapšenja širom sveta i zaplene farmaceutskih proizvoda u vrednosti oko 14 miliona dolara koji su potencijalno opasni, prenosi Rojters.

- Fokusirali smo se na usluge dostave koje su organizovale kriminalne mreže i okviru te operacije ukinuto je 3,671 linkova, uključujući sajtove, stranice na društvenim mrežama i online tržišta - naveo je Interpol. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ilegalna trgovina lekovima na internetu, a naročito na "dark vebu" u poslednjim godinama značajno raste, uprkos tome što nadležni gase sajtove na kojima se oni prodaju.


Agencija objašnjava da je razlog tome i zato što su kriminalne grupe međusobno sve različitije i zato što privlače nove klijente.

Ovo je druga po redu akcija zaplene lekova koju je Interpol sproveo ovog meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading