Tramp upozorio Meksiko da zatvara granicu!

Autor: Tanjug

Svet

18.10.2018

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp danas je rekao da će razmestiti američku vojsku i zatvoriti južnu granicu ako vlasti u Meksiku ne zaustave velike grupe migranata koji dolaze u SAD iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Moram, na najoštriji mogući način, pozvati Meksiko da zaustavi ovaj proces, a ako to nije moguće, angažovaću američku vojsku i zatvoriti južnu granicu - upozorio je Tramp na Tviteru. 

Više od hiljadu osoba, uključujući porodice i žene sa decom, krenulo je iz Hondurasa prema SAD subotu, nekoliko dana nakon što su SAD pozvale predsednika Hondurasa da zaustavi masovnu migraciju. 

Otprilike 1. 300 osoba učestvuje u "Maršu migranata", a plan je hodati od mesta San Pedro Sula u severnom Hondurasu, kroz Gvatemalu u Meksiko, rekao je organizator Bartolo Fuenteš. 

- Kada stignu u Meksiko, planiraju da traže status izbeglice kako bi ostali u zemlji ili da zatraže vizu za prolaz američke granice - dodao je Fuenteš. 

U aprilu zbog slične grupe migranata, koji su nazvani "karavan", Tramp jer zahtevao čvršću kontrolu granice i zatražio da se takvim grupama migranata zabrani ulazak u SAD. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading