Salvini, Srbine! Italijanski ministar se slikao sa četničkom zastavom

Autor: Republika

Svet

16.10.2018

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik vlade u Italiji, ministar unutrašnjih poslova te zemlje i lider ultradesničarske stranke Liga za sever Mateo Salvini (44) pozirao je četničkom zastavom.

Foto: www.facebook.com
Potpredsednik italijanske vlade hit na Fejsbuku  

Ta njegova fotografija je na Fejsbuk nalogu Srbi u Italiji dosad sakupila veliki broj lajkova, a ideja administratora stranice jeste da se još svetskih lidera pojavi na njoj.

Podsetimo, Salvini je veliki kritičar aktuelne politike EU, posebno prema migrantima, a više puta je hvalio Srbe i odnose koje ima sa našim ljudima širom sveta. Poznato je i da je njegova Liga jedna od retkih političkih organizacija u zemljama Unije koja se 1999. suprotstavljala bombardovanju SR Jugoslavije.

Poznato je da se Salvinijeva stranka Liga protivila agresiji NATO na Srbiju 1999.

Interesantna je i činjenica da Salvini od dolaska na vlast u Italiji kritikuje Brisel zbog sankcija uvedenih Rusiji, a juče mu se u tome pridružio i premijer Đuzepe Konte, koji je naglasio da italijanske kompanije trpe velike udarce zbog ekonomskih kazni Moskvi. To je shvaćeno kao korak ka tome da Rim zatraži ukidanje sankcija Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading