"KIM ŽELI DA ODUSTANE OD NUKLEARNOG ORUŽJA, TREBA GA NAGRADITI"

Autor: Tanjug

Svet

14.10.2018

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Severnokorejski lider Kim Džong-un je iskren i zaista želi da odustane od nuklearnog oružja", izjavio je predsednik Južne Koreje Mun Džae-in, navodeći da bi međunarodna zajednica zbog toga trebalo da ga nagradi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kim i Mun

- Ove godine sam satima razgovarao sa Kimom. Ti sastanci su me uverili da je on doneo stratešku odluku da odustane od nuklearnog oružja - rekao je Mun u intervjuu za francuski "Figaro" uoči posete Parizu.

Agencija Rojters navodi da je Pjongjang ove godine obustavio nuklearna i raketna testiranja, ali da nije ispunio obećanje i dozvolio međunarodnu inspekciju demontiranog poligona Pungje-ri u maju.


Mun, međutim, tvrdi da je Kim "iskren, smiren i učtiv", kao i da se "oseća frustrirano zbog nepoverenja međunarodne zajednice".

- Sada je vreme da se odgovori na te napore... Moramo uveriti Kim Džong-una da je doneo ispravnu odluku povodom denuklearizacije i da ga pratimo u njegovoj želji za trajnim mirom - kazao je Mun.

Mun će se u ponedeljak sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading