Eksplozija u Rafineriji sabotaža protiv Putina!

Autor: D. SIMIĆ

Svet

10.10.2018

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozija u Rafineriji nafte u Brodu (BiH) mogla bi da bude sabotaža usmerena protiv ruskih energetskih uticaja u regionu, ali i ekonomskog jačanja Republike Srpske. Ono što je izgledalo nemoguće, u prvi mah, nakon preksinoćnog požara i velike detonacije, kada je samo pukom srećom izbegnuta tragedija ogromnih razmera, juče tokom dana preraslo je u realnu opciju.

RepublikaFoto: youtube.com/Klix.ba
Požar u Brodu

Povodom događaja u kom je poginuo jedan radnik Rafinerije, a deset ih je povređeno, oglasio se i Milorad Dodik.

- Verujem da će se vrlo brzo utvrditi da li je havarija tehnička priča ili, nedajbože, neka druga - poručio je predsednik RS.

Rafinerija je u vlasništvu ruske naftne kompanije "Zarubežnjeft", a to postrojenje, na koje se godinama žale Hrvati, jer je s druge strane Save Slavonski Brod, bilo je jedna od glavnih tema nedavnog razgovora Vladimira Putina i Dodika u Sočiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Politički analitičar Dževad Galijašević, jedan od najboljih poznavalaca situacije u BiH, ocenjuje da diverzija ne može biti isključena kao uzrok incidenta.

- Priče da je eksplozija u Rafineriji namerno izazvana kruže među zaposlenima. One se, bez obzira na sve, ne mogu isključiti. Rafinerija može da bude meta zapadnih centara, opozicije u Srpskoj ili vehabija, koji su naučeni da pucaju na svoje ljude. Uz to, smeta i Hrvatima - ističe Galijašević.

Eksplozija u Rafineriji odjeknula je u utorak oko 21.30. Juče je oformljena komisija, koja bi trebalo da rasvetli uzroke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading