Putin sprovodi čistku, prvi na meti šef GRU?

Autor:

Svet

09.10.2018

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefu ruske vojne obaveštajne službe GRU Igoru Korobovu (62) navodno je naglo pozlilo nakon sastanka s predsednikom Vladimirom Putinom jer ga je on izribao zbog velikih propusta u vezi sa aferom "Skripalj".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Naime, britanska služba MI5 optužila je ranije GRU da je poslala dva svoja agenta da otruju bivšeg sovjetskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u britanskom gradiću Solsberiju 4. marta.

Međutim, oni su to učinili traljavo jer su ubrzo otkriveni zahvaljujući snimcima nadzornih kamera, pa Putin nije skrivao bes zbog loše organizacije cele akcije, prenosi britanski Dejli mejl.

- Moroni, mogli ste špijunima da stavite kape sa petokrakama i pustite ih da završe zadatak - navodno su vikali agenti na neposredno odgovorne za čitavu akciju.

Inače, juče je istraživački vebsajt Belingket navodno otkrio pravi identitet i drugog "trovača iz Solsberija, tvrdeći da je u pitanju Aleksandar Miškin, vojni doktor pri organizaciji GRU". On se, podsetimo, predstavljao kao Aleksandar Petrov.

Ranije je Ruslan Boširov identifikovan kao pukovnik GRU Anatolij Čepiga, kog je navodno Putin odlikovao. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

12.10.2018 04:31

Rekao bih da ga više boli neuspjeh u Crnoj Gori