ZAKUVALO SE ZBOG MIGRANATA: Italijanski ministar Salvini zapretio ZATVARANJEM AERODROMA

Autor: Republika

Svet

07.10.2018

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rim je danas zapretio zatvaranjem aerodroma širom Italije usled izveštaja da se nemačka pokrajina Bavarska priprema za obimne deportacije migranata u tu zemlju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Salvini

- Ukoliko iko, u Berlinu ili Briselu, planira da izbaci više desetina migranata iz neovlašćenih čarter letova, trebalo bi da znaju da neće biti dostupnog aerodroma, jer ćemo ih zatvoriti kao što su oni luke - rekao je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

Radnici aerodroma u Minhenu rekli su za nemačku novinsku agenciju DPA da se vlasti Bavarske pripremaju da tokom narednih dana izvrše prvu obimnu deportaciju migranata u Italiju. Deportovani migranti su pre dolaska u Nemačku prethodno registrovani u Italiji, prenose agencije.

Izvori navode da će bavarska policija pratiti migrante na čarter letovima ka Italiji, koja je odgovorna za njihove zahteve za azil na osnovu Dablinskih regulativa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova odbilo je da potvrdi ili negira ovu informaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading