(VIDEO) U OVOJ SOBI JE PUTIN ŽIVEO ZA VREME STUDIJA

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

04.10.2018

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Televizija „Zvezda" je prvi put u istoriji pokazala sobu u kojoj je živeo aktuelni presednik Rusije Vladimir Putin tokom studija za obaveštajca na Institutu KGB SSSR Crvena zastava (sada Spoljnoobaveštajna akademije).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

U emisiji posvećenoj 80. godišnjici Spoljnoobaveštajne akademije prikazana je jedna od mnogih soba u kojima žive studenti Akademije.

- U ovoj sobi je godinu dana živeo kadet Platov - rekao je voditelj. U cilju očuvanja tajnosti studenti Akademije imaju fiktivna imena. "Platov" je bio Putinov pseudonim.

Na snimcima se vidi standardna dvokrevetna soba.

- Istina, trenutna izgleda mnogo udobnije od one u kojoj je živeo predsednik Rusije - rekao je voditelj.

- Broj sobe je skriven. Ali ne od javnosti - to je tajna za studente Akademije, da se studenti ne bi borili za pravo da žive u čuvenoj sobi - objasnio je voditelj.

Povodom 80. godišnjice Akademije u intervjuu za televiziju "Zvezda" je direktor Spoljnoobaveštajne agencije Sergej Nariškin ispričao o epizodi iz studentskog života Vladimira Putina, koji se obučavao na Institutu Crvena zastava KGB SSSR (sada Spoljnoobaveštajna akademija).

Nariškin je tokom intervjua ispričao da su studenti išli na obuku u vazduhoplovne jedinice. Voditelj ga je pitao da li je aktuelni predsednik Rusije, koji je studirao sa Nariškinom u Institutu, skakao padobranom.

- Da - odgovorio je Nariškin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading