NESTVARAN PRIZOR IZ SVEMIRA: Ovako izgleda supertajfun koji RAZARA JAPAN, a NAJGORE tek sledi!

Autor: Republika

Svet

30.09.2018

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 71 osoba je povređena u naletu snažnog tajfuna "Trami" koji je pogodio južne i jugozapadne delove Japana, objavila je danas NHK TV.

Prema poslednjim informacijama, jedna žena se vodi kao nestala u prefekturi Mijazaki, prenosi Tas s.


Zbog tajfuna su otkazani avionski letovi i polasci vozova, uključujući oblast Tokija. Više od pola miliona domaćinstava je bez struje.

Vlasti su upozorile na jake vetrove i obilne kiše, prenosi AP. Farme i kuće u Mijazakiju na južnom glavnom ostrvu Kjušu poplavljene su kada se tajfun, pod nazivom "Trami", sručio na jugozapadni deo Japana.

Evakucija je naložena za desetine hiljade ljudi na širokom području, uključujući više od 250.000 stanovnika grada Tokušima na ostrvu Šikoku, javlja nacionalna televizija NHK. Mnogi avionski letovi su otkazani na glavnim aerodromima širom Japana, uključujući aerodrome "Narita" i "Haneda" u Tokiju.

Oluja je juče oštetila i dalekovode na južnim ostrvima Okinave. Kako kažu tamošnji mediji, najgore tek sledi jer se očekuje da će "Trami" kasnije danas pogoditi i sam Tokio, a u ponedeljak - severni deo zemlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading