BRAVO! Ako u Austriji vide nekog sa USTAŠKIM SIMBOLOM - kazna 4.000 evra ili u ZATVOR!

Autor: Tanjug

Svet

30.09.2018

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl najavio je da će proširiti popis zabranjenih simbola u toj zemlji, a posebno su apostrofirani simboli hrvatskih ustaša iz Drugog svetskog rata, navodi danas portal Index.hr pozivajući se na austrijske medije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako navodi austrijski list "Klajne cajtung", dosad su na popisu zabranjenih simbola bili samo oni Islamske države i Al Kaide, ali od marta 2019. godine popis će biti proširen i obuhvatiće simbole ekstremističkih grupa kao što su Hamas, partija turskih Kurda PKK, Muslimanska braća i turske organizacije Sivi vukovi.

"Klajne cajtung" navodi da će se na popisu naći i simboli hrvatskih fašista - ustaša, koje su tokom održavanja Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji isticali hrvatski navijači. 

Kazna za korišćenje takvih simbola biće 4.000 evra ili zatvorska kazna u trajanju do godine dana, navodi austrijski list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading