DODIK U SOČIJU: Informisaću Putina o situaciji u Srpskoj

Autor: tanjug

Svet

29.09.2018

22:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, doputovao je u Soči, gde će se sastati s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Milorad Dodik

Uoči odlaska u Rusiju, Dodik je rekao da će to biti još jedna prilika da upozna predsednika Ruske Federacije sa aktuelnom političkom situacijom u BiH i na Balkanu, ali i da se još više unapredi odlična ekonomska saradnja. On je odbacio tvrdnje o ruskom uticaju na RS.

- U kontinuitetu razgovaramo dva puta godišnje. Videli smo se ranije u Sankt Peterburgu i dogovorili sastanak na koji putujem danas. Informisaću Putina i kako se razvija situacija u pogledu Republike Srpske - rekao je Dodik.

On je istakao da je nedavna poseta ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova Banjaluci pokazala zvanični stav te zemlje, a to je poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i odbacivanje svega što satanizuje Republiku Srpsku.

- Pokušaću u razgovoru da pridobijem pažnju Putina za pitanja koja su ovde važna, jer je očigledno da je izmišljena priča o malignom uticaju Rusije i služi za potrebe zemalja odakle dolaze finansijska sredstva - rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska ima informacije o svemu što se radi.

- Međutim, odbacujem bilo kakvu mogućnost da postoji ruski uticaj. Ako postoji uticaj, onda je to uticaj zapadnih zemlja koje ovde pokušavaju da uruše Dejtonski sporazum. Nas koje branimo slovo Dejtona hoće da okrive za njegovo rušenje. Sve su učinili visoki predstavnici kao međunarodni kriminalci koji su 20 godina jurišali na prava srpskog naroda, i to ću preneti Putinu. Oni su oteli mnogo nadležnosti - naveo je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading