DŽONSON MENJA MEJOVU I U VLADI I U STRANCI?!

Autor: b92.net, Republika

Svet

28.09.2018

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši šef britanske diplomatije Boris Džonson izjavio je da će plan premijerke Tereze Mej za Bregzit doneti "političku i ekonomsku katastrofu". Džonson nije isključio mogućnost da pokuša da je zameni na čelu stranke i vlade.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne odustaje: Boris Džonson

On je u julu izašao iz vlade, navodeći kao razlog protivljenje planu Mej da zadrži bliske veze s Evropskom unijom posle izlaska Velike Britanije iz tog bloka krajem marta 2019. godine, navodi Asošiejted pres. 

Džonson je rekao za Bi-Bi-Si (BBC) da predlog Mej za Bregzit neće dovesti do ponovnog preuzimanja kontrole od Velike Britanije, već do gubljenja kontrole pošto on znači prihvatanje pravila EU. 

Šest meseci pre izlaska iz Unije, pregovori dve strane o uslovima razlaza su u ćorsokaku, a vladajući britanski konzervativci duboko su podeljeni oko narednih koraka. 

Upitan više puta da li će pokušati da smeni Mej i preuzme vođstvo u Konzervativnoj stranci i vladi, Džonson je danas odbio da isključi tu mogućnost, ali je rekao da je premijerka "izuzetna osoba".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading