(VIDEO) ERDOGAN "BLOKIRAO" BERLIN!

Autor: blic.rs

Svet

27.09.2018

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan stigao je danas na aerodrom Tegel u Berlinu, čime je započeo trodnevnu posetu Nemačkoj, javili su nemački mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Redžep Tajip Erdogan

Veliki deo centralnog Berlina zatvoren je za saobraćaj, kako bi se napravio bezbednosni kordon oko sedišta nemačkog kancelara, palate predsdnika Nemačke i hotela "Adlon" u kojem će boraviti Erdogan, zajedno sa svojom pratnjom.

Saobraćaj u glavnom gradu Nemačke blokiran je i kako bi se organizovalo nekoliko većih demonstracija na kojima će demonstranti kritikovati kršenje ljudskih prava u Turskoj, tokom Erdoganovog mandata.

Organizacije koje predstavljaju novinare i razne nacioinalne manjine u Turskoj, kao što su Kurdi ili Aleviti, pozvale su na proteste, na kojima se očekuje oko 10.000 ljudi.

Protesti su planirani i u nemačkom gradu Kelnu u subotu, 29. septembra.

Erdogan je neposredno po dolasku na aerodrom privukao pažnju novinara. Nemački list "Bild" javio je da je turski predsednik iz automobila mahao i da je, čini se, pokazivao znak egipatskog "Muslimanskog bratstva", sa četiri ispružena prsta i savijenim palcem.

Znak koji je turski predsednik pokazao koriste pristalice ove islamističke stranke, a Erdogan ga je pokazivao tokom ranijih govora, ali se na osnovu fotografija ne može potvrditi da je on zaista pokazivao znak "Muslimanskog bratstva", piše "Dojče vele".

Erdogan će se tokom posete Nemačkoj dva puta sastati sa nemačkim kancelarom Angelom Merkel, a primiće i vojno odlikovanje u predsedničkoj palati u Berlinu, gde će ga dočekati predsednik Nemačke Frank-Valter Štajnmajer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading