SLOVAČKA NA NOGAMA: Uhapšeno 8 OSOBA zbog ubistva novinara i njegove verenice!

Autor: Agencije

Svet

27.09.2018

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedam meseci nakon ubistva slovačkog novinara Jana Kucijaka (27) i njegove verenice, slovačka policija uhapsila je osam osumnjičenih lica na jugu zemlje, na granici s Mađarskom.

Foto: Tanjug/AP
Jan Kucijak

Kako prenosi infromativni portal "aktuality.sk", osumnjičeni su direktno povezani sa ubistvom. Kako je policija saopštila na Fejsbuk stranici, za sada neće objavljivati detaljnije informacije kako ne bi ugrozili policijsku akciju, koja još traje.

Jan Kucijak i Martina Kušnirova (27) ubijeni su iz vatrenog oružja 21. februara u svojoj kući u selu Velka Maca, na zapadu Slovačke, nakon što je novinar istraživao umešanost političara u mutne radnje. Njegova nedovršena reportaža o mogućoj povezanosti mafijaških bandi i vladinih službenika objavljena je tek nakon njegove smrti, a izveštaj je pokrenuo masovne demonstracije protiv korupcije i zloupotrebe sredstava Evropske unije namanjenih agrarnom sektoru.

Sredinom marta slovački premijer Robert Fico podneo je ostakvu i prepustio novu vladu socijaldemokrati Peteru Pelegriniju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Današnja akcija je drugi veliki prodor u rasvetljavanju ovog slučaja posle kratkog vremena. Pre nedelju i po dana, tužilaštvo je napravilo fotorobot važnog svedoka.

Kucijak je radio za "aktuality.sk", portal u vlasništvu kompanije "Ringier Axel Springer".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading