ŠOKANTAN OBRT DONALD TRAMPA: Nisam imao u planu, ALI SPREMAN SAM DA RAZGOVARAM SA MADUROM

Autor: tanjug

Svet

26.09.2018

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je spreman da se sastane sa svojim kolegom iz Venecuele Nikolasom Madurom, ako bi to "smanjilo patnje" u toj južnoameričkoj državi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Spreman sam da se sastanem sa bilo kime, kad god mogu, kako bi se spasili životi, kako bi se pomoglo ljudima - rekao je Tramp odgovarajući na pitanje novinara da li će SAD ikada vojno intervenisati kako bi svrgnule Madura s vlasti.

Tramp je to rekao po dolasku na sastanke u zgradi UN, u vreme kada su se pojavile spekulacije da je Maduro, u poslednjem trenutku, odlučio da otputuje za NJujork kako bi se obratio pred Generalnom skupštinom UN.

Predsednik Venecuele prethodno je zapretio da će neće učestvovati an Generalnoj skupštini UN.

Jedan američki zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je za AP da je u utorak uveče obavešten da Maduro planira da dodje u UN, ali nije mogao da potvrdi da li je on zaista na putu ka NJujorku.

Tramp je rekao da su sve opcije na stolu kako bi se pomoglo u okončanju "političkog, ekonomskog i humanitarnog" haosa u Venecueli.

On je dodao da samo želi da se popravi situacija u Venecueli i da narod bude bezbedan, ocenivši da je situacija u toj zemlji "sramotna".

- Ako je on (Maduro) ovde i želi da se sastanemo, nisam to imao na umu, nije mi bio u planu, ali ako mogu da pomognem narodu, zbog toga sam ovde - rekao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading