Putin smiruje, a Šojgu hoće da "odgovori" na akcije Izraela

Autor: Tanjug

Svet

18.09.2018

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da će Rusija odgovoriti na akcije izraelskih vazduhoplovnih snaga koje su, kako je rekao, dovele do fatalnog rušenja ruskog aviona "iljušin 20" u ponedeljak uveče na području Sirije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Šojgu

- Obavestili smo danas naše izraelske kolege, i lično sam obavestio izraelskog ministra odbrane (Avigdora Libermana) da takve akcije neće ostati bez odgovora s naše strane - rekao je Šojgu, prenosi Tas s.

Istovremeno, ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je obaranje ruskog vojnog aviona sirijskom raketom posledica "spleta tragičnih okolnosti".

Putin je naveo da ruski avion, nadomak Sirije, nisu oborili izraelski avioni, javlja Rojters

Ruski predsednik je rekao da će Kremlj izanalizirati okolnosti rušenja aviona i najavio da će pojačati bezbednost ruskih trupa na području Sirije.


Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je izviđački avion Iljušin "Il-20" oboren sirijskom zemlja-vazduh raketom iznad Sredozemnog mora u noći između ponedeljka i utorka, javio je AP.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Agencija je dodala da spasioci traže olupinu, ali da ne očekuju da pronađu preživele.

Rusko ministarstvo je, ranije danas, navelo da je avion slučajno pogodila jedna od raketa, namenjena izraelskim borbenim avionima "F-16" koji su vršili dejstva nad metama u pokrajini Lakatija u Siriji.

U saopštenju se navodi da su izraelski avioni "gurnuli" ruski avion na putanju rakete i da Rusija optužuje Izrael za "namernu provokaciju".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading