(VIDEO) EVO KAKO ĆE FLORENS SEJATI SMRT ako talasi dostignu 3 metra

Autor: Republika

Svet

14.09.2018

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Video-snimak simulacije pokazuje kako bi mogao da izgleda udar olujnog uragana iz Florens, ako dođe do zastrašujuća tri metra talasa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U nekim oblastima predviđeni su opasni talasi do 11 metara, kada se oluja sa monstrouznim tajfunom pojavi u Severnoj i Južnoj Karolini.

Prognozirani video prikaz "Weather Channel-a" pokazuje potencijalnu štetu koju bi takvi napadi mogli da nanesu južnim američkim državama. Stručnjaci za uragana sa ove mreže, rekli su da je dovoljan talas u visini od jednog metra vode da sruši ljude, kao i da potencijalno odnese automobile i poplavi niže nivoe zgrada.

Skoro dva metra talasa nastalog kao posledica uragana može da nosi velike objekte kao što su automobili pod vodom i ostaviti strukture nižih nivoa potopljenima.

 

 

Video takođe daje zastrašujuće indikacije o tome kako izgleda talas u visini od skoro tri metra. On može potpuno potpopiti niže građevine.

Pored opasne oluje koji ugržava živote, uz Florens se takođe prognozira i kiša podići nivo vode za minimum jedan metar. Snaga Florens je pala sa vrhunca od 225 kilometara na sat na 144 kilometra na sat do četvrtka, smanjivši uragan sa strašne kategorije 4 na uragan tipa 1.

Međutim, stručnjaci za vremenske uslove su upozorili da će proširena oluja i verovatnoća da će se tokom dana zadržavati oko obale - doneti opasne oluje i obilne kiše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading