Rusi otkrili ko je kriv za TROVANJE SKRIPALJA I NJEGOVE ĆERKE

Autor: Informer

Svet

12.09.2018

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin izjavio da je Rusija identifikovala dva muškarca, osumnjičena da su otrovala bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Skripalj

- Reč je odvojici "običnih građana", koji nemaju veze s kriminalom - rekao je ruski predsednik na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Podsetimo, slučaj trovanja Skripalja zaoštrio je odnose Rusije i Velike Britanije, a potom i svih ostalih članica NATO. Članice te zločinačke Alijanse su podržale Britaniju u osudi Rusije, koju zvanični London smatra odgovornom za trovanje Skripalja i njegove ćerke. 


Bilans tog diplomatskog rata je povlačenje ambasadora iz Rusije, pa je Moskva odgovorila isto merom. 

Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su bez svesti na klupi u engleskom gradiću Solsberiju, a analize i istraga su utvrdili da su bivši ruski tajni agent i njegova ćerka bili otrovani nervnim agensom novičokom, koji se, kako je navedeno u izveštaju, proizvodi samo u Rusiji. 

Zvanična Moskva negirala je takve optužbe i ponudila pomoć u istrazi.
Foto: Tanjug/AP

Pročitajte još:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading