ZAHAROVA UPOZORILA VAŠINGTON: Ne preduzimajte opasne korake u Siriji

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

11.09.2018

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo inostranih poslova Rusije upozorava SAD i njihove saveznike da ne čine "nove opasne korake" u Siriji, izjavila je zvanična predstavnica resora Marija Zaharova.

RepublikaFoto: twitter.com/mfa_russia
Marija Zaharova

Šestog septembra na inicijativu SAD bila je sazvana otvorena sednica SB UN o sirijskom "hemijskom dosijeu".

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja se obratio američkim kolegama sa molbom da objavi spisak ciljeva u Siriji koje je Pentagon odredio za mogući raketni napad, pošto oni, prema njegovom mišljenju, imaju veze sa čuvanjem i proizvodnjom tih hemikalija.

Osim toga, Rusija je pozvala SAD da predaju te informacije OZHO kako bi njeni eksperti izvršili inspekciju u objektima koja u Vašingtonu izazivaju zabrinutost.

- Prošlo je već nedelju dana, a mi znamo da još nisu stigli nikakvi zahtevi i nikakve informacije OZHO, što još jednom pokazuje prave namere zapadne "trojke" (SAD, Francuska, Velika Britanija), koje su protivzakonite. Upozoravamo SAD i njihove saveznike da ne preduzimaju nove opasne korake - navodi se u saopštenju Zaharove na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji saopštio je da je, prema informacijama stanovnika Idliba, tamo počelo snimanje nameštene provokacije navodne primene hemijskog oružja od strane sirijske vojske.   

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading