OPREZ! Devojčica (4) probavala cipelice u radnji BEZ ČARAPA i dobila SEPSU!

Autor: Republika

Svet

09.09.2018

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četverogodišnjakinja je jedva preživela nakon što je dobila ozbiljnu infekciju jer je probavala cipelice u prodavnici bez čarapica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Devojčica je htela novu obuću, a dobila sepsu/Foto: Ilustracija

Sijena Rasul iz Velsa razbolela se samo dan nakon što je otišla u kupovinu sa svojom majkom, Džodi Tomas. Njena majka je za britanske medije izjavila da je devojčica bila u sandalama te da je probavala razne cipelice u prodavnici, ali nije obula čarapice. 

Sledećeg dana, devojčica se probudila uplakana, a majci je rekla da je sve boli i odmah su otišle u bolnicu. Lekari su videli zagnojenu ranu na devojčicinom stopalu - već sledeći dan infekcija se proširila na celu nogu, a dete je imalo groznicu.

- Odvela sam je odmah u bolnicu. Tresla se i imala čudne trzaje tela. Bila sam očajna - govori majka i dodaje da je malena provela pet dana u bolnici, gje su joj lekari dijagnostikovali sepsu.

Operaciju je izbegla tako što su lekari vadili gnoj iz njene noge.

Sepsa je najozbiljnija posledica bakterijskih infekcija. Pojedine vrste sepse imaju smrtnost veću od 50 odsto.

- Cipelice koje je probavala su probala i neka druga deca pre nje i tako je dobila infekciju. Znala sam da možete dobiti atletsko stopalo, ali trovanje krvi, e to nisam znala...zapamtite, nikad ne znate ko je probao cipele pre vas - upozorila je majka.

Lekari pretpostavljaju da je devojčica imala ranicu na stopalu, zbog čega je infekcija ušla u njen sistem.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, svake godine od sepse umre više od šest miliona ljudi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading