BORIS DŽONSON PRVI PUT PROGOVORIO POSLE OSTAVKE: EU će nas poniziti kao Grčku

Autor: Tanjug

Svet

27.08.2018

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson izjavio je da je britanski plan za Bregzit "istorijska greška". Kako je rekao, ta greška će rezultirati nacionalnim "poniženjem" sličnom onome koje je doživela Grčka od EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Upozorio London: Boris Džonson

On je to napisao za britanski Telegraf i to je prva njegova izjava nakon što je podneo ostavku prošlog meseca zbog neslaganja sa strategijom premijerke Tereze Mej oko Bregzita, prenosi Politico.eu.

Prema njegovim rečima, izvlačenje Grčke iz dužnjičke krize, koja se okončala prošle nedelje nije podigla evro, koji je ostao "neizbežna katastrofa". 


- Iskustvo Grčke je lekcija u apsolutnom ludilu bilo koje zemlje koja dozvoljava da je maltretiraju pregovarači EU. Pogledajte ponižavanje Grčke, članice EU i zapitajte se kako će EU doneti zakone sa VB kada više ne možemo da učinimo ništa da se zaštitimo od nametanja tih pravila - napisao je Džonson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
igor

28.08.2018 10:58

To ste i zaslužili, nakog vekovnog pljačkanja celog sveta, postali ste najobičniji paraziti koji bi i dalje da profitiraju od trgovine kupujući jeftino ispod cene i onda prepakivati i uz svoj brend prodavati skupo tim istim bivšim kolonijama.