"JEDNA SVADBA NEĆE PROMENITI NAŠ ODNOS PREMA RUSIJI"

Autor: Tanjug

Svet

22.08.2018

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Austrija je čvrsto ukorenjena u EU i u potpunosti deli njen stav prema Rusiji", izjavio je danas austrijski kancelar Sebastian Kurc, nakon što je prisustvo ruskog predsednika Vladimira Putina na svadbi šefice diplomatije te zemlje izazvalo veliku pažnju javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sebastijan Kurc

- Naše mesto u Evropi se nije promenilo zbog jedne svadbe. Naša spoljna politika prema Rusiji je jasna... Pomogli smo u stvaranju i posvećeni smo sprovođenju svih odluka EU - izjavio je Kurc.

Ipak, on je istakao da se nada boljim odnosima EU i Rusije kroz intenzivnije razgovore, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, tokom kratke posete Putina Austriji, razgovarao je sa liderom Rusije o odnosima EU i Rusije, ali nije precizirao o čemu su tačno pričali.

Putin je proteklog vikenda prisustvovao venčanu austrijske ministarke spoljnih poslova Karin Knajsl u Austriji i sa njom plesao, nakon čega mu se tradicionalno poklonila, što je izazvalo negodovanje nekih lokalnih medija koji su naveli da je potkopala politiku EU prema Rusiji.

Knajsl je pozvala Putina na svadbu tokom njegovog boravka u Austriji u junu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading