ZAPANJUJUĆI PODACI: Na hiljade robova u Londonu rade na farmama kanabisa

Autor: Tanjug

Svet

22.08.2018

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksperti strahuju da veliki broj dece robova radi na farmama kanabisa u Londonu, nakon što su objavljeni najnoviji podaci o rastućem broju tih farmi u britanskoj prestonici.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Foto: Ilustracija

Policija je od 2016. pronašla 314 ilegalnih farmi kanabisa u Londonu, pokazuju najnoviji podaci koje je objavio list London Ivning Standard.

Eksperti navode da se deca dovode iz Vijetnama i drugih zemalja da rade na tim farmama, koje su često locirane u okviru stambenih kompleksa, kao i da se obim ovog problema potcenjuje.

- Potencijalno se na hiljade dece i mladih dovodi putem trgovine ljudima iz Vijetnama i njih eksploatišu nemilosrdne kriminalne bande - kaže portparol organizacije Antislejveri Internešenel, Jakub Sobik, prenosi Rojters.

Više od 2.000 žrtava trafikinga decom prosleđeno je britanskim vlastima prošle godine, a većina njih su korišćeni za seksualne usluge, kao posluga ili za prinudni rad.

Na stotine dece se dovode i iz zemalja kao što su Sudan, Eritreja, Irak i Avganistan, pokazuju podaci britanske vlade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading