SAD UVELE NOVE SANKCIJE RUSIJI, MOSKVA NAJAVLJUJE ODGOVOR

Autor: Tanjug

Svet

21.08.2018

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kiparski bankovni računi ruskih biznismena Olega Deripaske i Viktora Vekselberga zamrznuti su nakon što ih je Ministarstvo finansija SAD stavilo na listu sankcionisanih lica", rekla je podsekretarka američkog Ministarstva Sigal Mandelker pred američkim Kongresom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Nakon što su 6. aprila svrstani na lostu, Olegu Deripaski i Viktoru Vekselbergu zamrznuti su računi - rekla je podsekretarka pred komitetom Senata SAD.

Prema procenama Ministarstva finansija SAD, Deripaski je zamrzavanjem računa bogatstvo smanjeno na pola, a Vokselberg je izgubio oko tri milijarde dolara.

Bogatsvo Deripaske "Forbs" je ove godine procenio na 6,7 milijardi dolara, dok je Vekselberg "težak" oko 14,4 milijarde dolara.

Sa druge strane, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je danas da su nove američke sankcije protiv Rusije neosnovane i da će Moskva na njih dati odgovor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading