(VIDEO) PUTIN I MERKELOVA SE OBRATILI MEDIJIMA: Ono što su poručili nimalo se neće svideti Vašingtonu

Autor: Tanjug

Svet

18.08.2018

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Uoči razgovora u četiri oka, ruski lider i nemačka kancelarka obratili su se medijima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin i Merkelova

- Rusija pridaje veliki značaj razvoju obostrano korisne saradnje sa Nemačkom, a energetika je jedan od naših prioriteta - izjavio je Putin.

On je dodao da se potrebe za ruskim gasom stalno povećavaju, ove godine za 13 odsto.

- "Severni tok 2" će omogućiti da se zadovolji rast potražnje Evrope za energentima. Međutim, on ne isključuje mogućnost tranzita gasa preko Ukrajine - izjavio je Putin.

Putin je u obraćanju medijima u zamku Mezeberg, na oko 70 km od Berlina, a pre početka sastanka sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekao da je Rusija spremna da nastavi da radi na pitanju rešavanja situacije u Ukrajini, i da će o tom pitanju diskutovati na sastanku, prenosi ruska agencija Tas.

Ruski lider je poručio da sve mora biti urađeno za sirijske izbeglice kako bi se vratile u svoju zemlju.

Putin je rekao i da je Siriji potrebna pomoć za obnovu i kako bi se osigurao bezbedan povratak izbeglica svojim domovima. 

S druge strane, Merkelova je izrazila nadu da će početkom naredne školske godine u Ukrajini ponovo zavladati mir. 

- Razgovaraćemo o mogućem formiranju misije Ujedinjenih nacija koja bi mogla da odigra ulogu u mirovnom procesu (u Ukrajini). Nemačka je spremna da tu preuzme odgovornost - izjavila je Merkelkova na pres-konferenciji.

Ona je saopštila da će i nakon puštanja u rad "Severnog toka 2" Ukrajina ostati tranzitna zemlja za ruski gas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading