POLICIJA ZAUSTAVILA VOZAČA I OSTALA U ČUDU: Španac pozitivan na sve droge i alkohol

Autor: telegraf.rs, Republika

Svet

17.08.2018

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je testirala jednog od vozača, policija na severoistoku Španije ostala je, blago rečeno, iznenađena. On je bio pozitivan na sve droge koje su obuhvaćene testom: marihuanu, amfetamine, metamfetamine, kokain, opijate i alkohol.

Foto: Ilustracija

Policija je dobila dojavu da u jedan automobil ulazi nekoliko ljudi pod snažnim uticajem alkohola, zbog čega je izašla na teren i izvršila uviđaj.

Posle sprovedenog testiranja, prijavljeni vozač je dobio kaznu od hiljadu evra.

Oduzeto mu je šest bodova s vozačke dozvole zbog vožnje u alkoholisanom stanju i još toliko zbog upotrebe droge, javlja Euronrews.

Tako je ispucao svih 12 bodova koji se u Španiji mogu imati u vozačkoj dozvoli.

Ipak, policija ističe da je test pokazao kako je vozač bio pozitivan na droge, ali da to ne znači da je bio pod njihovim uticajem, jer postoji mogućnost da je opijate uzimao ranije, ali da su tragovi zbog metabolizma ostali u telu.

Inače, razlika između vožnje pod uticajem droge i samog prisustva droge u organizmu, predmet je brojnih sudskih žalbi u Španiji.

Vozač će biti samo prekršajno gonjen i neće morati da se pojavi na sudu.

U nekim evropskim zemljama za sličan prekršaj kazna može da bude i do dve godine zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading