NOVO SASLUŠANJE: Policija ponovo ispitivala Netanijahua zbog korupcije

Autor: Tanjug

Svet

17.08.2018

22:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu ponovo je razgovarao s policajcima koji vode više istraga o korupciji, preteći tako njegovoj dugoj vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Benjamin Netanijahu

Policajci su Netanijahua ispitivali u njegovoj rezidenciji u Jerusalimu, saopštila je policija.

Prema navodima medija, tema saslušanja je bila takozvana "afera Bezek", nazvana po najvećoj izraelskoj telekomunikacionoj kompaniji.

Netanijahu je ispitivan više od 10 puta, nekad kao osumnjičeni a nekad kao svedok u slučajevima. 


U okviru afere "Bezek" policija želi da sazna da li je bračni par Netanijahu pokušao da obezbedi pozitivno izveštavanje na informativnom sajtu Vala u zamenu za vladine usluge, koje su Bezeku mogle doneti stotine miliona dolara. 

Premijerov portparol je danas izjavio da nije bilo nikakvih kompromisa. Netanijahu je do 2017. bio i ministar za telekomunikacije. 

U istrazi afere "Bezek", kao i svim drugim istragama, izraelski premijer tvrdi da se radi o "lovu na veštice" i da ni ne pomišlja da napusti funkciju. Čak i ako bude optužen, Netanijahu nema zakonsku obavezu da podnese ostavku. 

On ima priliku da po dužini vladavine nadmaši osnivača Izraela Davida Ben Guriona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading