MERKELOVA HOĆE DA SE OBRAČUNA SA CRNOGORSKOM MAFIJOM?!

Autor: Agencije, Republika

Svet

17.08.2018

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da vladavina prava u Crnoj Gori i dalje ima važnu ulogu i ponudila pomoć toj zemlji u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemačka kancelarka ne zna s kim ima posla

Merkelova je na konferenciji za novinare u Berlinu sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Nemačkoj, istakla da je Crna Gora u pregovorima sa EU postigla značajan stepen konkretizacije, te da će dinamika pristupanja Uniji zavisiti od svake države pojedinačno.

Ona je rekla da je sa Markovićem razgovarala i o migracijama i boljoj zaštiti granica, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

- Bavili smo se i pitanjima u regionu. Važno nam je da su završeni svi bilateralni konflikti kako bi se mogla otvoriti mogućnost saradnje u okviru EU posle toga - naglasila je Merkelova.

Marković je rekao da je zadovoljan prvom posetom Nemačkoj i zahvalio Merkelovoj na pozivu i podršci Crnoj Gori u ostvarivanju spoljnopolitičkih prioriteta i evrointegracionih ambicija.

 

 

Prema njegovim rečima, Nemačka nije ključni partner samo za Crnu Goru, nego i za region zapadnog Balkana.

- Nemačka vidi neupitnu budućnost zemalja kandidata i celog regiona u Evropi - naveo je Marković.

On je rekao da je sa Merkelovom razgovarao o nedostacima i slabostima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Marković je poručio da je spreman da, zajedno sa Vladom, napravi dodatni iskorak u tom pravcu, zbog čega je od Merkelove dobio ekspertsku podršku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading