UOČI SASTANKA PUTINA I MERKELOVE: Nemački privrednici traže ukidanje sankcija Rusiji

Autor: Tanjug

Svet

17.08.2018

18:42

Uoči sastanka nemačke kancelarke Angele Merkel i ruskog predsednika Vladimira Putina u Berlinu, predstavnici nemačkog biznisa pozivaju dve zemlje da odustanu od uzajamnih sankcija, saopštila je Rusko-nemačka spoljnotrgovinska komora u Moskvi.

Tanjug/AP
Vladimir Putin i Angela Merkel

Sastanak Putina i Merkelove biće održan u Berlinu u subotu. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je ranije da će lideri usaglasiti stavove u vezi s Ukrajinom i Sirijom i da će razgovarati o ekonomskom pritisku SAD.

- Uoči sastanka, Komora je pozvala da se pređe na proces izlaska iz režima sankcija. To je stav 94 odsto ispitanika u anketi sprovedenoj među 800 firmi-članica Komore. Trideset sedam odsto njih zalaže se za hitno odlaganje zapadnih sankcija, 57 odsto za postepeno - navedeno je u saopštenju.

Predsednik Uprave Rusko-nemačke spoljnotrgovinske komore Matijas Šep upozorio je da bi sledeće sedmice Vašington mogao da usvoji nove sankcije protiv Rusije koje bi mogle da nanesu ozbiljnu štetu i nemačkim kompanijama.

Razgovor Putina i Merkelove biće održan u svetlu sve većeg sankcionog pritiska SAD na Rusiju.

Kongresu SAD podnet je na razmatranje nacrt zakona s antiruskim merama, uključujući sankcije protiv novog državnog duga Ruske Federacije i ruskih državnih banaka.

Komentari (0)

Loading