(VIDEO) MEDVEDEV O SANKCIJAMA SAD: Ovo je objava rata, ODGOVORIĆEMO SVIM SREDSTVIMA

Autor: Agencije, Republika

Svet

10.08.2018

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moguće pooštravanje američkih ekonomskih sankcija Rusiji može se tumačiti kao objava ekonomskog rata na koju se mora odgovoriti svim mogućim ekonomskim, političkim i drugim sredstvima", izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitrij Medvedev

Na pitanje novinara kakve bi sankcije mogle da budu uvedene Rusiji u budućnosti i kako će to uticati na rusku ekonomiju, Medvedev je tokom posete rezervatu Kronotski, na ruskom poluostrvu Kamčatka, rekao da ne želi da komentariše pregovore o budućim sankcijama, ali je dodao da bi mere poput zabrane bankarskih aktivnosti mogle da se protumače kao objava ekonomskog rata.

- A na taj rat moraćemo da odgovorimo - ekonomskim, političkim, a ako treba i drugim sredstvima", rekao je premijer Rusije - prenela je agencija Tas.

Govoreći o sankcijama koje su na snazi, Medvedev je rekao da je cilj takvih mera da se "ograniči moć" Rusije, kako bi se "uklonila sa liste moćnih rivala u medjunarodnoj areni", iako je njihovo uvođenje obrazloženo političkim razlozima.

Stejt department je prethodno saopštio da SAD uvode nove sankcije Rusiji zbog korišćenja hemijskog oružja u pokušaju ubistva bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke u martu u Velikoj Britaniji.

Sankcije će stupiti na snagu oko 22. avgusta.Vašington se odlučio za nove sankcije uprkos naporima predsednika SAD Donalda Trampa da poboljša odnose s Rusijom i u jeku istrage o mogućem mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading