TRAMP DOČEKAO KONTEA U BELOJ KUĆI: Slažem se sa politikom Italije prema migrantima

Autor: Tanjug

Svet

30.07.2018

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp pohvalio je danas čvrst stav Italije prema imigrantima tokom razgovora s italijanskim premijerom Đuzepeom Konteom u Beloj kući.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đuzepe Konte i Donald Tramp

Tramp je na početku sastanka s Konteom rekao da je nova populistička vlada Italije "zauzela veoma čvrst stav na granici" i dodao da bi druge evropske zemlje trebalo da je slede kad je reč o pitanju migracije, navodi Asošiejted pres.

- Izuzetno se slažem s onim što radite po pitanju migracije, ilegalne migracije, a i legalne migracije - rekao je Tramp Konteu.

Od dolaska Kontea na mesto premijera u junu, Italija insistira da i druge članice EU prihvate desetine hiljada migranata koji dolaze u Evropu preko Sredozemlja.

Tramp je rekao da SAD imaju trgovinski deficit s Italijom i dodao da je siguran da će oni "to veoma brzo ispraviti".

Na zajedničkoj konferenciji za medije posle sastanka, predsednik SAD je rekao da su i on i Konte bili "autsajderi u politici" kada su počeli svoje kampanje.

Konte je naveo da su SAD i Italija "takoreći zemlje bliznakinje" i da ima "toliko mnogo stvari" koje ih spajaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading