UŽAS: Narko kartel u Kolumbiji nudi ogromne pare onome ko ubije policijskog psa!

Autor: Republika

Svet

26.07.2018

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policijski pas Sombra, koja je otkrila rekordu količinu narkotika u Kolumbiji, premeštena je iz bezbednosnih razloga, nakon što je narko-kartel Urabenjos ucenio njenu glavu na 70.000 američkih dolara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Kako navodi Bi-Bi-Si, obaveštajni izvori upozorili su da je Urabenjos ucenio glavu šestogodišnje ženke nemačkog ovčara, nakon što je ona pronašla skoro 10 tona kokaina te bande. 

Urabenjos se smatra najmoćnijom kriminalnom organizacijom u Kolumbiji, te je Sombra premeštena iz sedišta delovanja bande na aerodrom u Bogoti. 

Naime, smatra se da je za nju bezbednije da "radi" na međunarodnom aerodromu jer se nalazi izvan glavnog područja uticaja te bande.

Sombra je bila raspoređena u lukama na atlanstkoj obali, uključujući grad Turbo, iz kojeg se tone kokaina isporučuju gliserom, a ponekad i podmornicama u srednju Ameriku i SAD. 

Sombra je nanjušila 5,3 tone kokaina u Turbou, a nedavno je pronašla još četiri tone kokaina, koji je bio skriven u auto-delovima za izvoz. 


Najveći deo trgovine drogom kontroliše Urabenjos, a šef te bande Dairo Antonio Usuga jedan je od najtraženijih muškaraca u Kolumbiji, napominje Bi-Bi-Si. 

Dodaje i da nije neuobičajno da Urabenjos nudi novac "kako bi se otarasio onih koji mu stoje na putu", ali da značajno veća suma koju je ponudio za ubistvo Sombre ukazuje na finansijske gubitke koju je banda pretrpela zbog njenog "osetljivog nosa". 

Sombra, čije ime u prevodu znači Senka, "radi" za policiju za borbu protiv narkotika otkako je bila štene, a zaslužna je za hapšenje 245 osumnjičenih trgovaca drogom. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading