GEJ PRIČA: Makron i telohranitelj su se VOLELI, a onda mu je predsednik odao NAJMRAČNIJE državne tajne

Autor:

Svet

26.07.2018

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emanuel Makron, predsednik Francuske, u središtu je skandala koji je izazvao njegov bivši telohranitelj Aleksandre Benala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron nije mogao da oprosti bivšem ljubavniku izdaju

Mediji pišu kako su Makron i Benala bili ljubavnici, pa čak i kako je Makron svom telohranitelju dao kodove za francuske nuklearne bombe.

Sve je počelo kada je u javnost dospeo video koji pokazuje Benalu kako s policijskom kacigom na glavi, u vreme dok nije bio u službi, tuče učesnika protesta i vuče ženu 1. maja u Parizu.

Uhapsili su ga i protiv njega pokrenuli istragu, a Makron je potez bivšeg saradnika opisao kao veliko razočaranje i izdaju.

- Aleksander nije moj ljubavnik i nikad nije imao pristup nuklearnim kodovima -  naglasio je Macron.

Nije ovo prvi put da Malron mora opovrgavati gej aferu. Povezivali su ga i s direktorom francuskog radija Matjeom Galetom (41).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I Tramp mu se dopao

Čak se pričalo i da mu je Makron lično "sredio" smenu s te pozicije kako bi prekinuo glasine o njihovoj vezi.

Makron je razočaran medijskim pokrivanjem afere oko telohranitelja i kaže da današnji mediji više ne tragaju za istinom.

- I uzorna Republika može pogrešiti. Ako žele krivca, ja sam taj, i samo ja. Ja sam dao poverenje Aleksandu Benalli. Ja sam potvrdio kaznu. Niko iz moje kancelarije nije bio izuzet od zakona Republike. Nikada - istaknuo je Makron.

Kritičari smatraju da je Makronova kancelarija propustila odgovarajuće da kazni Benalu ili ga brzo predi pravosuđu, a ističu i da to pokazuje koliko se Makron udaljio od običnih ljudi otkako je pre 14 meseci preuzeo dužnost.

Benala je, osim što ga je čuvao po službenoj dužnosti, s Makronom skijao i vozio bicikl. Makron (41) poslednjih 11 godina u braku je s 24 godine starijom Brižit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading