PREOKRET! Četvorica uhapšenih u Grčkoj su privedeni zbog krađe, a ne zbog podmetanja požara!

Autor: Tanjug

Svet

25.07.2018

20:55

Grčka policija uhapsila je danas četiri osobe osumnjičene za krađu u naselju Neos Vucas, istočno od Atine, koje je zahvatio požar, a ne, kako su neki grčki mediji spekulisali, zbog podmetanja jednog od požara u predgrađima Atine.

Tanjug/AP

Osumnjičene, od 22 do 26 godina starosti, uhapsili su pripadnici motociklističke jedinice grčke policije nakon što su provalili u kuću evakuisanu zbog pogubne vatrene stihije, prenosi grčki list "Katimerini".

Prema najnovijim informacijama Ministarstva infrastrukture i saobraćaja, čiji su inženjeri počeli da procenjuju štetu od požara, više od 200 kuća je potpuno uništeno u požarima koji od ponedeljka besne u priobalnoj oblasti istočno od Atine, pri čemu je život izgubilo najmanje 80 osoba, prenosi "Katimerini" na svom sajtu.

Ekipe raspoređene u mestima Rafina, Mati i Neos Vucas do sada su proverile 720 kuća i utvrdile da je 211 među njima neupotrebljivo, kao i tri prodavnice i osam skladišta, a uz to, 234 kuća je ozbiljno oštećeno.

Tanjug/AP

Više od 125 izgorelih automobila uklonjeno je sa ulica kako bi se raščistile ulice u Matiju.

Gradonačelnik Rafine i Pikermija, Vangelis Burnus, ocenio je da je 50 odsto gradića Kokino Limanaki izgorelo, kao i 98 odsto Matija, mesta u kojem je zabeležen najveći broj žrtava.

U odvojenom požaru koji i dalje besni u Kineti, gradu na obali mora zapadno od Atine, plamen je uništio 139 kuća, a očekuje se da će broj takvih kuća porasti na oko 200, saopštio je gradonačelnik Megare Grigoris Stamulis.

Tokom protekla dva dana, u požarima koji su zahvatli Atiku život je izgubilo 80 osoba, među kojima ima i dece, dok je više od 180 povređeno, a na desetine se i dalje vode kao nestali. 

Tanjug/AP

Uzroci više požara u nasiljima na obodu grčke prestonice još nisu zvanično saopšteni.

Utvrđuju ih nadležni organi, koji istovremeno ukazuju da je indikativno to da je pomoć ugroženom području stigla prekasno, kao i da ne postoje planovi za evakuaciju u takvoj situaciji.

Napominje se da je veliki broj uništenih objekata duž obale bio izgrađen bespravno.

Inače, grčka vlada je juče proglasila trodnevnu žalost u celoj zemlji.

Komentari (0)

Loading