Amazon optužen za prodavanje opreme za dilere droge

Autor:

Svet

23.07.2018

19:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amazon je nedavno optužen za prodavanje opreme koju uglavnom koriste oni koji trguju narkoticima, a nakon što je otkriveno da algoritmi vode korisnike do opreme koja je neophodna za pakovanje, te prodaju opojnih supstanci.

Foto: Tanjug/AP
Osnivač Amazona Džef Bezos

Gigant online prodaje, koji je svom osnivaču Džefu Bezosu nedavno doneo titulu najbogatijeg čoveka u istoriji čovečanstva, optužen je za grupisanje vaga za precizno merenje, te plastičnih kesica za pakovanje koje su ukrašene emotikonima koji su simboli određenih ilegalnih supstanci. Tako su se na sajtu pojavili delovi opreme koja se dovodi u vezu sa konzumiranjem droga, a sa opisima proizvoda koji ukazuju na obične proizvode, koji odvojeno možda i ne bi izazvali sumnju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pogon za pakovanje Amazona

I druge platforme nude slične proizvode, ali ne sugerišu da bi trebalo da se kupuju zajedno, te ih ne grupišu u kompletnu ponudu. Upravo zbog toga je kompaniji poručeno da je ono što je ilegalno offline ilegalno i online, te da bi trebalo da reaguje što pre, a kako bi uklonila proizvode, te naloge koji ne poštuju zakone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading