(VIDEO) AJKULA-DADILJA NAPADA U PLIĆAKU: Čovek zamalo da ostane bez noge

Autor: Republika

Svet

22.07.2018

04:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Florida je prestonica sveta po broju napada ajkula. Prema podacima Prirodnjačkog muzeja u Floridi, od 88 ujeda ajkula širom sveta prošle godine više od trećine dogodilo se upravo na obalama ove države SAD.

RepublikaFoto: pixabay.com
Na Floridi ajkule vrebaju i u plićaku

Ajkule uglavnom napadaju na južnoj obali, između Kejp Kanaverala i Majamija, dok su na atlantskoj obali napadi relativno retki. U okrugu Nasau, na krajnjem severu gotovo da ih nema.

Tako je barem bilo do petka prošle nedelje, kada su u popodnevnim časovima, u razmaku od samo nekoliko minuta, dve ajkule napale dve osobe. Plaže u Fernandina Biču su evakuisane, ali CNN prenosi da su u međuvremenu ponovo otvorene.

Ležao sam na stomaku, u vodi koja je bila duboka oko pola metra" izjavio je za Njuz For Džaks 30-godišnji Dastin Teobald, koji je prvi napadnut.

Dok je posmatrao osmogodišnjeg sina kako se igra u plićaku, iznenada je osetio kako ga je nešto zgrabilo za nogu i povuklo. Pošto nije osetio bol, posegnuo je rukom unazad i napipao ajkulu-dadilju ili crnoperu ajkulu - barem je to zaključio na osnovu brazdi koje mu je ostavila na stopalu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading